Het Dobberhuisje

 

 

Het Dobberhuisje

Het Dobberhuisje is een ronddrijvend gebouwtje met een eigen aanlegsteiger. Je slaapt direct naast je sloep/open bootje. De binnenruimte, is onderverdeeld in een living, een of twee aparte slaapvertrekken en een sanitaire ruimte met douche wastafel en toilet.

In iedere ruimte heb je een panoramisch uitzicht doordat de raampartij in de gehele ronding aanwezig is. De Dobberhuisjes worden afgemeerd in rietkragen op unieke plekjes. Uitgangspunt is dat de Dobberhuisjes autarkisch (geen aansluiting op de nutsvoorziening), en dus zelfvoorzienend zijn. Hiervoor zorgen zonnepanelen met accu’s, zonneboiler, en een verwerkings tuintje (eilandje) voor het zwarte afvalwater. Per locatie kunnen er verschillen zijn in mate van autarkisch zijn afhankelijk van de omgeving waarin ze liggen.

Een verblijf in het Dobberhuisje is dus zeer duurzaam en kent dus haast geen footprint.

Uniek Slapen

Ondanks bovenstaande zijn de Dobberhuisjes zeer comfortabel, passend bij de wensen van de moderne sloepvaarder. Ze liggen op mooie plekjes, met ruimte om de overnachtingsplek heen, meestal in een rietkraag. Met recht kun je spreken van uniek slapen op de Hollandse Plassen  in deze Dobberhuisjes.

De overnachtings tarieven voor de Dobberhuisjes worden bepaald door de ondernemers zelf en kunnen verschillen afhankelijk van de omgeving waarin ze liggen. Het boeken  kan via reserveringssystemen bij de aangesloten bedrijven.

Voor het vaarseizoen 2019 zijn op twee locaties Dobberhuisjes te boeken:

Boek direct uw Dobberhuisje